02 Ekim 2006

VE MUTLU SON (YA DA BAŞLANGIÇ): EVLENDİK

Tekrar merhaba,

Arada olan olaylar için yakında bir albüm koymayı planlıyorum ama zaten tahmin edersiniz. Kız istenir, aynı gün yüzükler takılır, abiler dayılar herkes oradadır, fotolarda maymun gibi çıkılır.
Sonra son hız evlilik hazırlıkları başlar, nikah tarihi alabilmek için gerekli evrakları toplamak, işten izin alma krizleri, istenen tarihte uygun saat bulamama vs vs, sonunda nikah ve kokteyl olacak şekilde 16 Eylül 2006 cmrts akşam saat 18:00'de Beşiktaş Evlendirme Dairesi Nikah ve Kokteyl Salonu ayarlanır.

Kalan zamanda eşya almak için IKEA yolları aşındırılır, günlerce Masko gezilir, sonunda hemen herşey IKEA'dan alınır, nakliyesi, montajı, stokta olmayan parçaları derken bu işe epeyce mesai harcanır. Arkadaşlar sağolsunlar hepsi ayrı bir marangozluk yeteneğine sahip, mobilyalar gayet düzgün monte edilir. Bazı arkadaşlar üzerlerinde atlet varmış, akşammış, sessizmiş bakmadan sitenin içinde balkona çıkıp Burger King'den yemek getiren çocuğa bağırır: "Şşş hemşerim." Sonra eliyle de "gel gel bu tarafa" yapar ve noktayı koyar. Beleş amelenin kalitesini aramamak lazım tabi. :)))

Nikah günü gelir; son bir koşturmaca, kalan son güç kırıntıları ile kuaför, fotoğraf ve sonra da nikah saati gelir ve geçer. Artık evliyiz. Ne garip, hiçbirşey değişmemiş gibi geldi bize? Nedendi ki bu kadar yorulmak? Ama güzel oldu güzel. Gece dağıtanlar, sarhoş olanlar, provakatörler, kapı gıcırtısına kalkıp oynayanlar, hoplayanlar zıplayanlar arasında geçti, yıllardır bir araya gelmemiş insanlar birbirini gördü, konuştu, hasret giderdi; ben de öyle. Fena mı oldu? Senede bir kez tazeleyelim biz nikahı, insanlar gelsin yine. :)

Artık toplumsal statümüz değişti, artık formlara bekar değil evli yazacağım, bayramlarda seyranlarda akrabalar daha çok kızacaklar artık gelip gitmiyoruz, aramıyoruz diye, dile kolay biz artık evliliz. Artık Taksim'den 2 farklı taksi yerine 1 taksiye bineceğiz ve evimize döneceğiz. Artık arkadaşlarımızı evimize davet edeceğiz. Bakalım gelecek neler getirecek.

Doğan.

Hiç yorum yok: